2012. augusztus 26., vasárnap

Dover-avagy ahová ne menj ha Angliában vagy


Igen, belém bújt valami blogíró kisördög, mert az elmúlt napokban csak úgy ontom a bejegyzéseket.

Beharangoztam már, hogy Renivel megyünk Doverbe, kirándulni és mennyire várjuk.
A cím elárulja, hogy nem dobtuk hanyat magunkat a várostól, sem a tengerparttól, ami ott van..

Én eleve tudtam, hogy Doverben nincs sok minden látnivaló, és azon kívül, hogy fontos kikötőváros, és itt köt ki a komp Franciaországból, semmi extra sincs ott. (Sőt, az első hosztanyum, aki rendőr, mondta, hogy Anglián belül ott az egyik legnagyobb bűnözési arány.)
Reni mikor jött vissza busszal Angliába, akkor Doverben megálltak, és neki feltűntek a nagy fehér sziklák meg ő alapból oda-meg vissza van a tengerért, és a fejébe vette, hogy el akar menni oda. Én meg gondoltam, oké, ha annyira akar, akkor nézzünk meg, végülis a sziklák tényleg szépek, (bár ezek a várostól magától látótávolságon belül ugyan, de igen messze vannak.)
Így esett tehát, hogy elmentünk ma Doverbe.

Az út 2 óra volt, gyors vonattal mentünk. A vonatról leszállva kicsit kavarognunk kellett, mire leértünk a partra. Ott igencsak csalódottak lettünk, mivel sem a tenger nem volt szép, sem maga a város. Egyszerűen, -hogy is mondjam-nem nagy cucc az egész, sőt azt kell mondjam, csúnya. A kikötő elég régi volt és rozsdás színű, voltak ott sok emeletes szocialista emeltesházakra emlékeztető épületek, a sziklák-amik szépek voltak ugyan-de jó messzire voltak. Még Reni maga, aki egy hete még nagyon szépnek látta az egészet (bár akkor valószínűleg a város egy másik részén volt) is azt mondta, hogy csalódott a helyben. 
Mindegy, gondoltuk, leültünk a partra piknikezni. Piknik után, mivel túl sok látnivaló nem volt, így elsütöttünk pár képet és elmentünk keresni egy mekit. Dover főutcája komolyan mondom nem volt sem nagyobb sem zsúfoltabb a kis városkám(ahol jelenleg lakom) főutcájánál, pedig ahol lakom ez csak egy pici település, de szerintem itt több élet van, mint Doverben. Megtaláltuk a mekit, ettem hot apple pie-t, majd megcéloztunk az előzetesen a partól kinézett kastélyt.



A doveri katély az egyik szikla tetején található, és arra gondoltunk, hogyha oda felmegyünk, akkor onnan biztos szebbnek fog látszani az egész hely, mert onnan be lehet látni a tengert és a várost magasból. Mivel nekem fáj a lábam mostanság, így nem másztunk fel a sziklán, hanem fogtunk egy taxit, aki elég olcsón felvitt minket. A kastély kívűről szép volt, de ott, ahol kitett a taxi, hiába voltunk a szikla tetején, de a tengerből nem lehetett látni semmit a sok fától. Gondoltuk, hogy felmegyünk teljesen a kastélyhoz, de ekkor jött a következő meglepi, mégpedig, hogy a kastélyhoz csak belépő fejében lehetett felmenni, méghozzá igen drágán. Tehát magát a kastélyt sem járhattuk körül ingyen, hanem a kastély körül lévő rész is (ahol a legjobb lett volna a kilátás a tengerre) is el volt kerítve.:S Behaltunk.

A sikertelen kastély-hadművelet után lementünk vissza a városba, gyalog. Itt még elsütöttünk néhány képet, szökőkutaknál, a tengerparton majd mivel már nem volt nagyon mit csinálni, így a 15:44-es vonattal haza is indultunk. Ahhoz képest, hogy úgy terveztük, hogy ott maradunk estig, és megvárjuk a naplementét, és majd ott "romantikázunk" igen csak korán hazafelé vettük az irányt, de ez van, Dover sajnos tényleg nem egy nagy szám. Fél 6kor már itthon is voltunk, de így még volt időm cuccokat szortírozni, nyugiban enni stb.
Azért attól függetlenül, hogy maga a hely nem volt nagy szám, a napunk jó volt, mert elszórakoztattuk egymást és jó dolog új dolgokat kipróbálni, új helyeket megnézni, meg együtt voltunk, amink azért is nagyon örülök, mert ha elköltözöm Balhamba, akkor úgysem fogunk tudni minden nap találkozni, mint ahogy mostanában tesszük, tehát ki kellett használni az alkamat.
Néhány kép:





 
 
 
 
 
 





 


Holnap munkaszüneti nap van, így én sem dolgozom, legalábbis a házban nem, de a bőröndjeimet be kell majd bakolnom plusz kitakarítom a szobámat is. Azután pedig 3 munkanap, majd péntek reggel becuccolok Renihez, és vasárnap irány Balham.:))

1 megjegyzés:

  1. Kedves cikk iro!

    Latom a post mar eleg regi de csak most olvasom es szeretnek hozzafuzni hogy egy kicsit javitsak Dover becsuleten. Rendszeresen onnan "kompoztunk" haza fele anno. Egyszer egy baratunkat mentunk meglatogatni aki ocean jaro hajon melozott es ott kotottek ki. Minket sajnos nem engedtek fel a hajora csak az occset es a menyasszonyat. Mivel kozos autoval mentunk gondoltuk valahogy "eluttjuk az idot mig ok korbejarjak a hajot. Maga a varos tenyleg egy nagy nulla. Lepukkadt..koszos.. DE a var csodalatos volt, mi kellemesen csalodtunk es nagyobb elmenyben volt reszunk mint a Hampton Courtban. A belepo arara mar nem emlekszem de tudom hogy a londoni muzeumos arakhoz kepest apro penz volt. Ami meg nagyon lenyugozott az alagutak a var alatt a sziklakban. Na onnan be lehetett latni az egesz szorost. Nem reg volt feltarva es a vilaghaboru alatt onnan figyeltek a kikotot ott voltak Hitler kemjei is. Katonai korhaz is mukodott ott es minden meg volt hagyva az eredeti allapotba meg az orvosi szikek is. Szuper titkos valami volt a maga idejebe. Szoval aki teheti es erdekli ot a vilaghaborus tema annak nagyon ajanlom...

    VálaszTörlés